Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Αφορισμός #9



Κάποιες φορές, το λάθος είναι αναπόφευκτο.
Ως εκ τούτου, πρέπει να σχεδιάζεται επιμελέστατα.

2 σχόλια:

  1. ΛΑΘΟΣ: ΟΡΙΣΜΟΣ.

    Λάθος χαρακτηρίζεται ο ενστερνισμός μιας επιλογής από ένα πλήθος άλλων λοιπόν επιλογών (η επιλογή της απραξίας, περιλαμβάνεται στο σύνολο) η οποία έχει το λιγότερο συμφέρον αποτέλεσμα για τον επιλέγοντα τη δεδομένη στιγμή. Καθώς η ελαττωματική ανθρώπινη φύση πολλές φορές παραβλέπει το όφελος και τη ζημία μιας επιλογής εις όφελος της τυφλής θέλησης, αν καταφέρει να τα ξεχωρίσει, ως συμφέρον, ορίζεται το αντικείμενο υλικής ή άυλης υπόστασης το οποίο θα διατηρήσει τα ωφέλιμα κεκτημένα κινούμενο ταυτόχρονα προς απόκτηση περισσότερων υλικών ή άυλων αγαθών, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ.

    Μερικά διάσημα λάθη:

    1) Η επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα. Ο Αδόλφος Χίτλερ ξεκινάει μια επιχείρηση υποκινούμενος από ενθουσιώδη θέληση δίχως να έχει εδραιώσει αποτελεσματικά τα κεκτημένα απέναντι από το ρίσκο.

    2) Ο Γιώργος και η Μαρία την περασμένη Τετάρτη. Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, κατέληξαν σπίτι, δεν είχαν προφυλακτικό και η Μαρία δεν ήξερε πως ήταν φορέας του HIV.

    3) Euro 2008, η εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την εθνική Ρωσίας στο Salzburg. Στο 33ο λεπτό, ο Αντώνης Νικοπολίδης βλέπει τη μπάλα να πλησιάζει το τέρμα και για κάποιον ανεξήγητο λόγο παίρνει φόρα, αφήνει το τέρμα μέτρα και μέτρα πίσω του και αρχίζει να φτερουγίζει προς την μπάλα. Καθόλου συμφέρουσα επιλογή, το ρουφήξαμε.

    Ευχαριστώ για την προσοχή σου =ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή